Zondag 12 oktober:
BUURzaam Bosweide

Heeft u plannen om uw huis duurzamer te maken? En wilt u een kijkje nemen bij de buren die dat al hebben gedaan? Loop dan op zondag 12 oktober eens bij ze langs.

Een goede buur…

  • Uw buren geven u onafhankelijke informatie over energiebesparende mogelijkheden en hun ervaringen.
  • U kunt zich laten informeren over de diverse mogelijkheden: zonnepanelen, warmtepompen, hybride en elektrische auto’s, vloerisolatie en reiniging van uw ventilatiesysteem.
  • U kunt aan slag met energie en geld besparen!

Makkelijker dan u denkt

Weet u dat er in Bosweide al meer dan 330 zonnepanelen zijn geplaatst? En dat dit jaarlijks zo’n 65.000 kWh aan elektriciteit oplevert? Dat is zo’n 15.000 euro aan besparing.

Besparen is welkom!

Altijd al willen weten welke energiebesparende maatregelen voor u interessant zijn? Loop dan eens langs bij uw buren!

Waar?

De buren die meedoen zullen duidelijk herkenbaar zijn.

Wanneer?

Zondag 12 oktober van 15.00 tot 17.00 uur

Warme groeten,
Projectgroep Duurzaam Bosweide
Info: www.duurzaambosweide.nl
Maandag 24 november:
Duurzaam Ypenburg

Kom op maandag 24 november vanaf 20.00 uur naar de informatiebijeenkomst van Duurzaam Ypenburg in het kerkgebouw ‘De Toevlucht’ in Ypenburg (Laan van Hoornwijck 140). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de bewonersorganisaties op Ypenburg en de projectgroep Duurzaam Bosweide.

Waarom?

  • U krijgt onafhankelijke informatie over energiebesparende mogelijkheden en de besparingen per huishouden.
  • En laat u informeren door diverse (energie)marktpartijen. Er zijn leveranciers van zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie en reiniging van uw ventilatiesysteem.
  • U kunt aan slag met energie en geld besparen!

Makkelijker dan u denkt

Weet u dat u jaarlijks tussen de 160 en 380 kWh aan stroom gebruikt zonder dat u er iets mee doet? Of dat LED verlichting gemiddeld 10x minder stroom gebruikt dan een gloeilamp?

Besparen is welkom!

Altijd al willen weten welke energiebesparende maatregelen voor u interessant zijn? Kom langs en laat u voorlichten!

Programma:

20.00-20.15 ontvangst
20.15-20.25 inleiding: Duurzaam Ypenburg
20.30-21.00 presentatie over zonnepanelen
20.00-22.00 energiemarkt met leveranciers

Warme groeten,
Projectgroep Duurzaam Bosweide
Info: www.duurzaambosweide.nl
Geld sparen? Energie besparen!

Weet u dat u jaarlijks tussen de 160 en 380 kWh aan stroom gebruikt zonder dat u er iets mee doet? Dat is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van 150 tot 350 wasbeurten.

Of weet u dat Ledverlichting gemiddeld 20x langer mee gaat en 10x minder stroom gebruikt dan een gloeilamp?

Energie besparen in en om uw huis is makkelijker dan u denkt!

Duurzaam Bosweide
In 2012 zijn verschillende duurzaamheidsprojecten gestart in Ypenburg en ook in de wijk Bosweide, ondersteund door de gemeente Den Haag. De werkgroep Duurzaam Bosweide heeft als doel om duurzaamheid binnen de wijk te stimuleren.

Voor u
De werkgroep stimuleert bewoners om energiebesparende maatregelen te nemen. Dat gebeurt door het gemiddeld energieverbruik per gezin inzichtelijk te maken en tips voor slimme en eenvoudige energiebesparingen te geven.

Zo kunt u op deze website uw eigen verbruiksgegevens (elektriciteit en warmte) invoeren en deze vergelijken met die van uw buren. Niet in moeilijke woorden maar in heldere taal! Tot slot vindt u hier informatie over activiteiten van de werkgroep. Geen bewoner en net zo geïnteresseerd? Een warm welkom!

Duurzaam Bosweide logo
Contact
Projectgroep Duurzaam Bosweide is bereikbaar via info@duurzaambosweide.nl
Dit initiatief wordt ondersteund door de Bewonersvereniging Bosweide.

Succesvolle Informatiebijeenkomst Duurzaam Bosweide
Op maandag 18 november 2013 vond in het kerkgebouw ‘De Toevlucht’ op Ypenburg een informatiebijeenkomst plaats van Duurzaam Bosweide voor geïnteresseerde bewoners van Ypenburg. Zo’n 70 bezoekers hebben zich laten informeren over energiebesparende mogelijkheden en wat deze kunnen opleveren per huishouden. ‘Zo’n overweldigende opkomst betekent dat we op de goede weg zijn’, aldus Rolf van Kouwen, de voorzitter van de werkgroep Duurzaam Bosweide.

Wat betekent energie besparen voor u?
Naast informatie over energiebesparende mogelijkheden en wat deze maatregelen voor een ieder betekent, werd door Jan Willem Sips vanuit de werkgroep een presentatie gegeven over het plaatsen van zonnepanelen: Hoe werkt het? Wat zijn de argumenten voor en tegen aanschaf? En hoe kan ik ze plaatsen? Deze informatie is voor geïnteresseerden pakkend samengevat in een factsheet over Zonnepanelen.Daarnaast konden de bezoekers diverse marktpartijen bezoeken die informatie gaven over verschillende duurzame maatregelen. De aanwezige marktpartijen waren: “In één woord fantastisch”, aldus de voorzitter van de werkgroep Duurzaam Bosweide, “zoveel interesse door particulieren voor energiebesparende maatregelen. Een teken voor ons om hier vooral mee door te gaan!”.

www.duurzaambosweide.nl
Bewoners van Ypenburg waren zeer enthousiast. Enkele uitspraken zijn “zeer informatief en interessant” en “ik ga er eens goed over nadenken en thuis bespreken!”. Ook de marktpartijen waren tevreden. Was u niet in staat om de bijeenkomst bij te wonen, en bent u geïnteresseerd in energiebesparende maatregelen? Of wilt u informatie over de verschillende marktpartijen? U kunt het vinden op de website van Duurzaam Bosweide: www.duurzaambosweide.nl. Ook kunt u daar uw vragen stellen en de factsheet over Zonnepanelen aanvragen. U ontvangt zo snel mogelijk antwoord.

Duurzaam Bosweide
Op Ypenburg en ook in de wijk Bosweide is sinds eind 2012 een gericht initiatief voor het opzetten van duurzaamheidsprojecten in deze wijk. De gemeente Den Haag ondersteunt dit soort initiatieven. Er is een werkgroep Duurzaam Bosweide opgericht die in nauw overleg met de bewonersvereniging Bosweide samenwerkt. Het doel van deze werkgroep is om duurzaamheid, in de breedste zin van het woord, binnen de wijk Bosweide te stimuleren: bewoners bewegen energiebesparende maatregelen te nemen.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie over de Energiemarkt en over het project Duurzaam Bosweide graag contact opnemen met Eugene van Hooft van de werkgroep Duurzaam Bosweide, bereikbaar via 06 4939 4370 of info@duurzaambosweide.nl.